Muistoissamme ruunikko hannoverori Keep Attention Up (VH12-011-0119), 170cm, 20.03.2012-14.02.2015
Antti lopetettiin 20-vuotiaana vanhuuden vaivojen takia
ERJ-II, YLA2, HANN-II

Palkittu YLA2 (118p.) 20.05.2013
Palkittu ERJ-II (96p.) 25.05.2013
Palkittu HANN-II (112,5p.) 25.07.2013


i. Achtung GER ERJ-II, YLA3
holst, km, 175cm
ii. Frankenstein GER evm
holst, km, 146cm
iii. Forzen Land evm
holst, rt, 159cm
iie. Kleinen Stillen evm
holst, km, 180cm
ie. Weissem Stein GER evm
holst, km, 168cm
iei. Argenton evm
holst, rn, 167cm
iee. Come With Me evm
holst, km, 157cm
e. Keep The Way ERJ-II, YLA2, HANN-III
hann, rn, 163cm
ei. Ten Size evm
hann, rn, 167cm
eii. Gotta Go evm
hann, km, 170cm
eie. Clover GER evm
hann, rn, 164cm
ee. Cirquit de Lou evm
hann, rt, 178cm
eei. Come Along evm
hann, rt, 173cm
eee. Mama Lady evm
hann, rn, 169cm

Antin isä Achtung GER on nyt jo eläkkeelle siirtynyt kimo holsteinori. Säkää Akulta löytyy 175cm ja herra on painottunut esteratsastukseen. Ori on kilpaillut menestyksekkäästi estekisoissa ja se on myös palkittu laatuarvostelussa ERJ-II-palkinnolla. Luonteeltaan Aku on innokas ja orimaisiakin piirteitä löytyy, mutta pohjimmiltaan oikein hyväsydäminen herra. Jälkeläisiä siltä löytyy tällä hetkellä viisi kappaletta.
Akun isä Frankenstein GER oli komea kimo esteori, joka kilpaili 160cm-tasolla. Säkää Frankilta löytyi 177cm, vaikka kokoa löytyikin, oli ori sitäkin lempeämpi. Frank kuunteli aina ratsastajaa, teki työtä käskettyä. Ensinäkemältä sitä ei varmaankaan olisi uskonut oriksi juurikin sen hyväkäytöksisyyden takia, mutta tässä olikin elävä esimerkki, että oritkin osaavat käyttäytyä. Sen rakenne oli hyvin sporttinen ja vankka, mikä takasi hyvät tulokset esteradoilta. Jälkeläisiä Frank ehti saada kymmenen ennen kuin se menehtyi liikenneonnettomuudessa 15-vuotiaana. Tätä ennen tammanomistajat eivät vielä olleet heränneet tämän orin suhteen, mikä monia harmittikin orin kuoleman jälkeen.
Akun isänisä Forzen Land oli pienikokoisempi, 159cm korkea rautias esteratsu. Sen kapasiteetti riitti 140cm-tasolle, missä se niitti mainetta ja kunniaa. Jo 5-vuotiaana se voitti useimmat kisat missä se kävi, ori oli kuuliainen ja helppo ratsastaa, mikä teki sen kanssa työskentelysta mukavaa ja helppoa. Ratsastajan piti vain ohjata ori esteelle ja se hyppäsi, se korjasi ratsastajan tekemät virheet ja ori olikin täydellinen opetushevonen aloitteleville esteratsastajille. Ori sai useita jälkeläisiä ja vietti jalostusuransa jälkeen mukavat eläkepäivät, kunnes se menehtyi vanhuuden vaivoihin 28-vuotiaana.
Akun isänemä Kleinen Stillen ei kilpaillut juuri lainkaan, se toimi siittolassa siitostamman hommissa ja sai jopa kymmenen varsaa elämänsä aikana. Tamma periytti hyvää luonnetta sekä hienoa rakennetta. Väriltään tamma Stille oli kimo ja säkää löytyi huimat 180cm. Tamma olikin niin sanottu lempeä jättiläinen. Sen jälkeläiset usein perivät suuren koon, mikä auttoi niitä yltämään korkeampiin luokkiin esteradoilla. Tamma menehtyi 22-vuotiaana, kun varsa kuoli jo ennen syntymää.
Akun emä Weissem Stein GER kilpaili uransa aikana moneen otteeseen, hyvillä tuloksilla. Tämä kimo tamma kilpaili lähinnä 150cm luokissa, mutta pariin otteeseen se nähtiin myös pienemmissä luokissa. Koulupuolella tästä tammasta ei ollut mihinkään, sen kärsivällisyys ei riittänyt vaikeisiin koulukiemuroihin, joten tamman taidot riittivät nipinnapin HeA-tasolle. Esteillä se kuitenknin paikkasi sen minkä se koulussa menetti. Tamma vaati selvät avut, mutta hyppäämisen se hoiti aina, kieltoja ei paljoa tullut. Luonteeltaan se oli tammamainen, mutta suht helppo käsitellä. Säkää siltä löytyi 168cm.
Akun emänisä Argenton oli komea ruunikko esteori, joka kilpaili ympäri maailmaa 150cm tasolla, kapasiteettia ei siis tältä herralta uupunut. Kilpailuissa se menestyi hienosti, sijoituksia ropisi lähes jokaisesta kilpailusta, tosin epäonnistumisiakin tuli. Arge vaati hyvin jämäkän ratsastajan, joka kertoi sille kumpi määrää. Tämän vuoksi joskus kisoissa ratsastajalla ja hevosella saattoi olla pieniä erimielisyyksiä, mikä johti kieltämiseen. Luonteeltaan ori oli vaativa ja hieman vaikea käsiteltävä. Ensisilmäyksellä siitä osasikin jo sanoa että kyseessä on varmasti ori, se osasi tehdä joka asiasta suuren numeron. Arge sai elämänsä aikana useita jälkeläisiä, kunnes se menehtyi 17-vuotiaan astutustapaturmassa. Säkää orilla oli 167cm.
Akun emänemä Come With Me oli hyvin kaunis ja sirorakenteinen kimo tamma. Esteradoilla se kulki ylväästi ja rauhallisesti, se oli erittäin kuuliainen ja selvästi unelmahevonen. Sen matkaavoittavan laukan ansiosta se ei tarvinnut kovaa vauhtia saadakseen hyvää aikaa, vaan se pystyi täysillä keskittymään hyppäämiseen ja ratsastajan apuihin. Esteillä se ylsi 130cm tasolle ja koulussakin se kilpaili Va B-tasolla. Suurin menestys kuitekin tuli estepuolelta. Luonteeltaan Melli oli rauhallinen ja helppohoitoinen, sitä pystyivät pienemmätkin lapset harjaamaan ja ratsastamaan. Säältään tamma oli ainoastaan 157cm korkea. Tamma sai elämänsä aikana kolme jälkeläistä ennen kuin se jouduttiin lopettamaan 23-vuotiaana jalkavaivojen takia.

Antin emä Keep The Way on ruunikko hannovertamma, joka on kilpaillut esteratsastuksessa hyvin tuloksin. Tämä 163cm korkea tamma on palkittu myöskin laatuarvosteluissa ERJ-II-, YLA2- ja HANN-III-palkinnoilla. Rakenteeltaan Kepi ei ole parhaimmasta päästä, mutta tamma onkin lähinnä ratsastuskäyttöön, eikä näyttöön. Luonteeltaan tamma on hieman hankala käsitellä ja vaatiikin osaavan hevosihmisen. Jälkeläisiä siltä löytyy tällä hetkellä kolme kappaletta.
Kepin isä Ten Size on vähän tuntemattomampi ori, Tedillä on kilpailtua esteratsastuksen puolella 150cm-tasolla hyvällä menestyksellä. Menestyksestä huolimatta orin suosio jalostuspiireissä ei ole noussut paljoakaan, tänäkin päivänä orille tulee astutuspyyntöjä hyvin harvakseltaan. Syynä huonoon suosioon voikin olla Tedin luonne, ori on vaikea käsitellä ja sen luottamus on vaikea ansaita. Ratsuna se kuitenkin oikean ratsastajan alla on loistava. Rakenteeltaan se ei ole parhaimmasta päästä, kantakirjassa ori on palkittu III-palkinnolla, hyvän ratsastettavuuden ansiosta se pääsi jalostuskäyttöön, luonne ja rakenne eivät arvostelijoita miellyttäneet. Säkää Tediltä löytyy 167cm ja väriltään herra on ruunikko.
Kepin isänisä Gotta Go oli hyvä periyttäjä, suurimmalle osalle ori periytti hyvää rakennetta, miellyttävää luonnetta sekä hyvää ratsastettavuutta. Tedin tapauksessa tosin mukana tuli ainoastaan hyvä ratsastettavuus. Luonteeltaan Got on miellyttämishaluinen ja helppo käsitellä, niin aloittelijoilla kuin ammattilaisillakin. Ratsuna Got kulkee hyvin, mutta jos sillä haluaa päästä pitkälle, pitää selässä olla osaava ratsastaja. Esteillä ori yltää 150cm-tasolle, koulupuolella taidot riittävät ainoastaan He A-tasolle. Rakenne Gotilla on oikein kehuttava, ja liikkeissäkään ei ole mitään moittimista. Väriltään ori on kimo ja säkää on 170cm.
Kepin isänemä Clover GER oli kaunis saksassa syntynyt ruunikko tamma. Clover kilpaili esteillä 150cm-tasolla ja koulukilpailuissakin sitä nähtiin pariin otteeseen Va B-luokissa. Luonteeltaan Clover oli tulinen ja se tiesi mitä halusi. Vaativan luonteen takia moni ihminen ei sen kanssa toimeen tullut ja se vaihtoi useaan otteeseen omistajaa. Rakenne tammalla oli kuitekin hyvä ja lähes täydellinen estehevoselle. Tamma siirtyi 15-vuotiaana siitostammaksi ja sai elämänsä aikana kuusi varsaa. Säältään tamma oli 164cm korkea.
Kepin emä Cirquit de Lou on rautias ranskalainen estetamma. Tamma kilpailee edelleenkin aktiivisesti 150cm-tasolla hyvin menestyen. Tamman kapasiteetti riittäisi hyvin 160cm luokkiinkin, mutta sitä ei haluta rasittaa liikaa, jotta se jaksaa vielä pitkään toimia kilpahevosena. Tästä syystä sillä kilpaillaan paljon myös 120-140cm -luokissa. Luonteeltaan Lou on tammamainen diivailija, joka ilmoittaa kyllä jos jokin on vinossa. Säältään tamma on huimat 178cm.
Kepin emänisä Come Along oli 173cm korkea, rautias estehevonen. Al oli kapasiteetikas estehvosen alku ja kilpaili nuoruudessaan 150cm luokkia. Al kuitenkin eräissä kisoissa laskeutui huonosti esteeltä, mikä johti jalkavammaan. 8-vuotiaana ori jouduttiinkin siirtämään jalostuspuolelle, ilman kunnon näyttöjä sen taidoista. Siitä huolimatta se oli melko suosittu tammanomistajien keskuudessa, sen luonne auttoi omistajia valitsemaan tämän herran, ja nuoruuden kilpailutulokset puhuivat hieman orin puolesta. Al menehtyi 23-vuotiaana jalkavaivan pahennuttua.
Kepin emänemä Mama Lady ei menestynyt esteuransa aikana ollenkaan, tästä syystä se myytiin halvalla perheelle, missä se sai toimia lasten opetushevosena leppoisissa tunnelmissa. Lady sai elää rentoa elämää, se oli lapsille tärkeä, sen luonne oli todella kultainen minkä takia lapset siihen kiintyivät. 12-vuotiaana se sai ensimmäisen jälkeläisen, joka kaikkien yllätykseksi menestyi hienosti esteratsuna. Kävikin ilmi, että kunhan tehtiin oikea orivalinta, myös varsasta tuli suurella todennäköisyydellä hyvä estehevonen. Tammalla teetettiin vielä neljä jälkeläistä, minkä jälkeen se sai elää eläkehevosen arkea. Se menehtyi 29-vuotiaana vanhuuden vaivoihin. Tamma oli 169cm korkea, rautias tamma.

Jälkeläiset

Synt - skp/nimi - emä - omistaja
03.07.12 - t. WIE Wundersamm - Kefira Pyrr - pau.
18.01.13 - t. Pandashaw LAC - Jefton's Kelsey - Cee
15.02.13 - t. Attention Maya SL - Myriam of Yeneva - Joe
24.05.13 - o. Nonez Ley - Nyangani Ley - Navelina
15.10.13 - t. Remember Me DAL - Ce's Rawenna - Kingston
04.12.14 - t. GL Fabulous Attitude - GL Fortuna - Jazzumi

Valmennukset/päiväkirja

02.01.2013 päiväkirjamerkintä
Antti on saanut nyt hetken vietellä siitosorin päiviä, kilpailut saatu kasaan ja valmistautuminen laatuarvosteluihin voi alkaa. Tällä hetkellä Antilta löytyy vain yksi jälkeläinen, joten pitäisi laittaa ori tarjolle, jotta saisi vähän jälkeläisnäyttöjä. WIE Wundersamm on kuitenkin orin ylpeydenaihe, kerännyt hienosti sijoituksia ja selvästi kulkee isänsä jalanjäljissä, toivottavasti tammaa nähdään myös laatuarvosteluissa myöhemmin. Antin kanssa olemme tehneet lähinnä rentoja maastolenkkejä, ori näyttää nauttivan niistä erityisen paljon, kisauran aikana Antin kanssa ei paljoa muuta tehty kuin kierrettiin vain kentällä, joten on ori nämä rennot maastolenkit ansainnut. Orin lempipuuhaksi on paljastunut uiminen, käymme Antin kanssa usein uittopaikalla missä mennään pienelle uintilenkille sen kanssa. Ori tykkää kovasti roiskia ja ei siellä selässä kovin kuivana pysy. Kentälläkin toki ollaan vähän kokeiltu miten hyppääminen sujuu vielä, kaikki tadot näyttää edelleen olevan tallella. Edelleen on ERJ-cupit tiedossa, joten niihin pitää Antinkin kanssa vielä treenata. Pian on myös ERJ-laatis tiedossa, kunhan saadaan jälkeläisnäyttöjä lisää

24.05.2013 päiväkirjamerkintä
Nyt on orilla takana ERJ-laatuarvostelu ja sieltä tulikin II-palkinto! Jälkeläisiäkin orilta löytyy tällä hetkellä kolme, ja edelleen lisää on odotettavissa. Vielä tulevaisuudensuunnitelmissa on YLA, johon ori onkin ilmoitettu, sekä hannoverien laatuarvostelu. Tänään oli vuorossa Antin kengitys, ja kuten kaikki tietävät, se ei ole orin lempipuuhaa. Kengittäjä jo heti aluksi oli sitä mieltä, että turha yrittää ilman rauhoitusta, joten eikun vain orin pää pehmeäksi. Kunhan aine alkoi vaikuttaa niin Antti alkoi nuukahdella ja kengittäjä pääsi tekemään työtään. Yhdestä jalasta oli lähtenyt kenkä pois maastolenkin aikana, samalla laitettiin kaikki muutkin kengät uusiksi kun ori kerta oli rauhoitettuna. Kun uudet popot oli jalassa, pääsi Antti karsinaansa virkoamaan. Eipä siinä kauaa mennytkään, joten pääsin viemään orin takaisin ulos nauttimaan ulkoilmasta.

Kilpailukalenteri

ERJ:n alaiset kisat

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
01.04.12 - Stewart - 160cm - ERJ - 4/30
02.04.12 - Pyrr Warmbloods - 160cm - ERJ - 2/50
03.04.12 - Stewart - 160cm - ERJ - 1/30
06.04.12 - Pyrr Warmbloods - 160cm - ERJ - 2/50
09.04.12 - Wincare - 160cm - ERJ - 1/30
14.04.12 - Wincare - 160cm - ERJ - 4/30
17.04.12 - Gringsted - 160cm - ERJ - 1/40
18.04.12 - Yeneva - 120cm - ERJ - 4/30
19.04.12 - Yeneva - 120cm - ERJ - 4/30
25.04.12 - Luxus Ponies - 150cm - ERJ - 1/30
25.04.12 - Ilkimys - 150cm - ERJ - 2/40
27.04.12 - Naquila - 140cm - ERJ - 7/90
27.04.12 - Dark Side - 160cm - ERJ - 1/30
29.04.12 - Dark Side - 160cm - ERJ - 5/30
02.05.12 - LAC - 150cm - ERJ - 5/40
03.05.12 - LAC - 150cm - ERJ - 6/40
05.05.12 - Satulinna - 150cm - ERJ - 2/40
06.05.12 - Satulinna - 150cm - ERJ - 1/40
17.05.12 - Gestüt Champ' - 130cm - ERJ - 5/40
17.05.12 - Gestüt Champ' - 130cm - ERJ - 5/40
20.05.12 - Solo - 150cm - ERJ - 1/30
20.05.12 - Solo - 160cm - ERJ - 2/30
21.05.12 - Gestüt Champ' - 130cm - ERJ - 4/40
22.05.12 - Gestüt Champ' - 130cm - ERJ - 4/40
25.05.12 - Hiprakka - 120cm - ERJ - 6/40
27.05.12 - Bailee Sporthorses - 160cm - ERJ - 1/30
30.05.12 - Bailee Sporthorses - 160cm - ERJ - 3/30
31.05.12 - Bailee Sporthorses - 160cm - ERJ - 4/30
06.06.12 - Rhonwen - 100cm - ERJ - 4/40
14.06.12 - Hiprakka - 130cm - ERJ - 5/40
15.06.12 - Hiprakka - 130cm - ERJ - 3/40
18.08.12 - Dark Side - 160cm - ERJ - 5/30
19.08.12 - Laie'e - 120cm - ERJ - 2/40
20.08.12 - Oldsfell - 160cm - ERJ - 2/30
20.08.12 - Bridgeroad - 120cm - ERJ - 7/50
20.08.12 - Undomiel - 160cm - ERJ - 5/40
21.08.12 - Undomiel - 160cm - ERJ - 3/40
21.08.12 - Koston suomenhevoset - 130cm - ERJ - 7/50
27.08.12 - Laie'e - 120cm - ERJ - 3/40
28.08.12 - Laie'e - 120cm - ERJ - 1/40
26.08.12 - Koston suomenhevoset - 120cm - ERJ - 1/50
26.08.12 - Koston suomenhevoset - 130cm - ERJ - 6/50
01.10.12 - Painswick Ponies - 150cm - ERJ - 4/50
03.10.12 - Cabin 21 - 150cm - ERJ - 6/40
05.10.12 - Cabin 21 - 160cm - ERJ - 6/40
06.10.12 - Cabin 21 - 160cm - ERJ - 1/40
29.10.12 - Laie'e - 110cm - ERJ - 2/50
02.11.12 - Solo - 160cm - ERJ - 4/40
03.11.12 - Solo - 160cm - ERJ - 1/40
04.11.12 - Skurvash - 160cm - ERJ - 1/30
31.05.13 - Dark Side - 150cm (ERJ-cup) - ERJ - 9/200